Onderzoek Gemeente Leeuwarden

De impact van de maatregelen tegen COVID-19 is voor de culturele en creatieve sector groot. Het wegvallen van festivals, concerten en het sluiten van theaters en musea betekent voor vele zelfstandig ondernemers dat zij hun werk niet of anders moeten doen. In opdracht van het DOLCI en gemeente Leeuwarden deden wij onderzoek doen naar de impact van de maatregelen en de mogelijkheden om ondersteuning te bieden.

Makers en mogelijkmakers

De basis van dit onderzoek ligt in een vragenlijst welke onder ondernemers in de creatieve en culturele sector in Leeuwarden is uitgezet in december 2020. De 185 respondenten zijn een brede afspiegeling van deze sector. Van kunstenaars tot docenten, van technici tot producenten, van marketeers tot managers

Mogelijkheden en aanbevelingen

Uit het onderzoek bleek een aantal goede aanbevelingen te geven, die de Gemeente Leeuwarden mee kon nemen als onderlegger voor de verdeling van de coronasteunpakketten, maar ook meteen een basis leggen voor de langere termijn. Deze projecten en mogelijkheden worden nu uitgevoerd door ZZP-Platform Mooiedingenmakers.

 

 

Bekijk ook eens

Het Industriële Circus van Dunlop ​

Herbestemmingsplan Zalen Schaaf: Agora

0643115272