Het Industriële Circus van Dunlop

Het terrein van Dunlop en alle attributen, het is al bijna een ingevuld canvas. Je zou het misschien niet zeggen als je er dagelijks rondloopt, maar voor ons was juist ons bezoek aan het terrein de grote inspiratiebron voor het thema van het festival! De grote spoelen, de fabriekshallen, het uitgestrekte terrein, de restmaterialen: hier ligt het canvas van een circus! 

 

En nee, niet het circus zoals je het zult kennen. We gaan terug in de tijd. Naar het oude circus, van 100 jaar geleden, juist nu, bij het 100-jarig bestaan. Met invloeden van Burning Man festival en een flinke scheut Mad Max, brengen wij volgende zomer het industriële circus van Dunlop tot leven! 

De Ankers

In het circus zijn dit de zware ijzeren pennen waaraan de tent vast zit. Zij zijn de stevige basis voor de tent. Bij ons staan de ankers voor de pijlers waar we al onze activiteiten aan ophangen: zonder deze ankers geen goed circus. Deze drie ankers zijn overeenkomstig met de kernwaardes van Dunlop: People, planet, profit. Maar daarboven staat voor ons één woord centraal: verbinden. Deze zetten we voor elk van de ankers in. 

Programma

Voor het programma van het festival maken we een onderscheid tussen twee programma-onderdelen: 

  • De aanloopfase 
  • De dag van het festival 

In de aanloopfase zijn er een viertal trajecten die opgestart worden. Met al deze trajecten zorgen we voor input en creëren we een bepaalde mate van verbondenheid. Met het festival, onder de medewerkers en daarbuiten.  Met studenten, met kunstenaars, en lokale ondernemers werken we gezamenlijk toe naar de inhoud van het programma op het festival. 

 

Zodat op de dag het dan voelt alsof het écht eindelijk zover is: Laat het circus beginnen! Waan je even terug in de tijd, loop tussen strobalen door met de kinderen naar de poppenkast, wordt ontvangen door de circusmeesters, geniet van het lekkere eten in de loungehoek, duik de circustent in voor die geweldige show, en verbaas je over de acrobaten die ondertussen boven je langs lopen.

0652545607