VANAF DE ZOMER WORDT MIJN OFFERTE STANDAARD 1000 EURO HOGER

En dit is waarom

We hebben een probleem in leeuwarden

Er zijn maar weinig ervaren producenten; mensen die ruime ervaring in producties hebben, en ook op creatief en artistiek niveau mee kunnen denken of een concept kunnen ontwikkelen. Ik merk dit, omdat ik zelf te veel klussen krijg, en het niet door kan geven. De mensen die er zijn, zitten net als ik vol. De meeste producenten en productiemedewerkers zijn tijdens Covid-19 iets anders gaan doen; met een stabiel inkomen, of in een andere stad.

 

En nu dan? Er zijn wel een heleboel mensen die naar mij toe komen en zeggen: “ik heb nog niet zo veel ervaring, maar ik wil het wel graag leren.” Die moeten eigenlijk meters maken. Vaker producties doen, zodat ze ervaren worden. Normaal gesproken zouden dit ook mensen zijn die meedraaien in festivals in Leeuwarden, zoals Psy-fi, Welcome to the Village of bij podium Asteriks. Maar die mogelijkheden zijn weg.

 

een rug voor de culturele ruggengraat van de stad

Vanaf de volgende producties kies ik er daarom voor om een opleidingsbudget voor producenten mee te nemen in mijn klussen. Zodat ik wat extra tijd kan steken in het begeleiden van deze mensen, en zij ook wat tijd vrij kunnen maken die vergoed wordt. Natuurlijk steek ik ook wat eigen tijd erin, en zij ook; het is geen uurtje-factuurtje.

 

Waar hebben we het dan over? 1000 euro ex BTW. Per productie. Waarvan 500 euro voor mijn uren, en 500 euro voor de producent in opleiding. Als we als opdrachtgever, opdrachtnemer, en producent in opleiding allemaal wat er in steken, kunnen we het veld versterken.


waarom zou je dit doen?

Nou, omdat deze mensen weer meer kunnen bedenken straks, meer organiseren, meer samen op kunnen pakken. Zij kunnen weer iets starten vanuit niets; pionieren in ons lege canvas. Dat zorgt weer voor extra levendigheid in de stad, in het centrum, bij (nieuw te maken) podia, in de horeca, en waar dan ook. Dat trekt mensen van buiten de stad aan, etc. etc. Daarmee investeren we samen in de toekomst van de stad. Een rug voor een sterke ruggengraat van onze stad.


P.S. Meedoen als producent in opleiding? Of wil je op een andere manier hieraan bijdragen? Of zelf opnemen in je bedrijf? Stuur me een mailtje

0652545607