Verbinding

We werken met dit traject toe naar een sector die zelfredzaam is, en goed samenwerkt met partners, organisaties en overheden. In de fase versterking hebben we al even ingezet op de verbinding met andere domeinen. In deze fase gaan we hier veel meer op inzetten. 

DE TRAJECTEN IN DEZE FASE

We hebben drie verschillende manieren waarop we verbinding leggen met de verschillende stakeholders rondom de mogelijkmakers. Zo organiseren we twee grote verbindende evenementen in 2026. Een showcase-event voor makers – want waarom heeft Leeuwarden dat nog niet? En datzelfde geldt ook voor de uitreiking van de prijs voor Cultureel ondernemer van het jaar, dus ook daar gaan we wat mee doen! Daarnaast hebben we ook in deze fase een stuk praktijkontwikkeling meegenomen aan de hand van het Productiepotje.

 

Nieuwsgierig geworden? Hieronder leggen we deze onderdelen verder uit. 

 

Verbindende evenementen

 

Deze evenementen dragen bij aan de samenwerking met de gemeente, de verbinding met andere domeinen, versterken het positieve karakter van dit traject, en bieden bovendien concrete projecten voor mogelijkmakers in opleiding.

Showcase-event voor makers

Er is nog geen evenement in Friesland waarbij we al het talent van Friesland presenteren aan bookers, festivalorganisatoren, en andere geïnteresseerden.

Een uitgelezen kans om de verbinding tussen maker en mogelijkmaker te blijven leggen, en samen een vet event, in geheel eigen Leeuwarder stijl te maken! Dit event zal in 2026 plaatsvinden. 

Cultureel ondernemer van het jaar

In 2026 doen we de verkiezing voor Cultureel ondernemer van het jaar; want waarom hebben we die nog niet? 

Omdat we verschillende domeinen willen verbinden en met elkaar willen laten kennismaken, koppelen we deze verkiezing aan de HET: de Leeuwarder ondernemersprijs! 

MEER KLEINE PRODUCTIES

In je horecazaak of winkel. Het levert je nieuw publiek op, een gratis productie en daarmee dus een win-win situatie. 

Je kunt je als horeca-ondernemer opgeven bij onze matchmaker voor de productiepot; Jan Gaastra. 

Laagdrempelige eerste subsidie

1000 euro voor deze productie

  • De behandeltermijn van de aanvraag is 4 weken.
  • Per maand wordt maximaal een aanvraag gehonoreerd
  • De productie moet binnen een drie maanden na toekenning worden uitgevoerd.

de productiepot

 

De ProductiePot is een eerste, laagdrempelige manier om een mini-productie van jezelf op te zetten, en meteen samen te werken met een andere sector. De productie mag van alles zijn; de enige voorwaarde is dat de productie plaatsvindt bij een binnenstad-ondernemer (horeca of detailhandel)

Dat is de fase verBINDING

Misschien heb je nog wat vragen hierover, of wil je sparren wat bij jou past! Dat kan, je kan contact opnemen met Annemarie, de projectleider en bedenker van De Harde Kern. Haar gegevens staan hieronder!

 

 

Wil je toch nog even terug naar de andere fase? Of terug naar het begin? Klik dan op een van de knoppen hieronder!

DE Harde kern wordt ondersteund door
En/of gemaakt in samenwerking met